Pages

Monthly Contest Participants. Join Us! :)

Jun 26, 2010

Ingin memenangi voucher worth RM45 dari KhazisBoutique dan banyaaak lagi hadiah menarik?

Sertai Giveaway theHoneyBunch!! Ucapkan Hello kepada tuanpunya theHoneyBunch, Hanz. Hello!!

Ok Contest kedua KhazisBoutique baru saja berakhir. Contest seterusnya sudah pun bermula! Yang membezakan contest2 kami yang lain, contest kali ini dianjurkan oleh theHoneyBunch. Dan Khazisboutique menjadi salah satu dari sponsors hadiahnya.

Di sini saya sertakan butir-butir giveaway yang telah digariskan oleh Hanz, ya :)

Jika kepala jadi pening-pening baca entry ini, jangan paksa diri untuk terus membaca. Click saja di sini untuk mendapatkan butir-butir giveaway versi original. :p

Bila tempoh masa giveaway ini?
  • bermula 21hb June
  • berakhir 30 July, 12 tengah hari.

Hadiah-hadiahnya?
  • Blog Makeover by Jiji of TripleColourLife worth RM250 (wow!!)
  • RM120 worth of Makeup Voucher from Loving Minerals.com (wow!!)
  • 10 bottles of Perfume For All + 10 Vouchers by Nabila.com (wow!!)
  • Green Pocket Laundry Ball worth RM 189 from The Green Pocket.biz (wow!!)
  • 3 Shopping Vouchers worth RM 45 each from Khazis Boutique (wahhhh)
  • 5 Shawls from ZaraShoppe (wow!)
  • 4 sets of Quilling Accessories & Jewelleries from HoneyB Quilling Creations (wow!!)
  • Beauty items & Ladies Accessories by Hanz (wow!!)



Apa yang perlu dilakukan?


Tulis entry tentang PERKARA BARU yang terjadi pada anda.
Boleh dikarang dalam bahasa MELAYU atau bahasa INGGERIS

Contoh?

Anda baru saja mendapat kerja yang selama ini anda angan-angankan sejak belajar, atau..
kelahiran baby, atau..
anda baru saja berubah imej, atau,
anda baru saja menyertai satu program menguruskan badan, program kecerdasan dan lain-lain. atau..
anda baru menemui satu bakat terpendam tanpa anda sedari! atau
anda telah bertemu soulmate anda tanpa anda sedari, minggu lepas sambil membeli-belah di pasar malam <-- ok yg ni saya tambah sendirik. kekeke. Hanz, yg ni buleh ke?

TULIS TENTANG APA SAJA YANG BARU TERJADI PADA ANDA, YANG PENTING, IA BERMAKNA PADA DIRI ANDA DAN ANDA INGIN BERKONGSI PERASAAN ANDA TENTANG KEJADIAN TERSEBUT.

Ingat, perkara tersebut perlulah mempunyai impak dalam hidup anda dan telah mengubah hidup anda ke arah yang lebih positif ^_^





Mahu menang? Any tips?

Hanz (juri) kata..
Be as descriptive as you can in telling


and as creative as you can be in presenting.
Add pictures, poems, videos,whatever to capture the judges' hearts.
(hehe, saya cuba nk translate jadi bahasa Melayu, bunyi mcm pelik pulak :p)





Terms & Conditions atau SYARAT-SYARAT PENYERTAAN DITERIMA (PENTING!!)

Note :  Failure to comply any of this T&C, automatically disqualified and no reminder will be notified.

1. Only Malaysian Blogger Ladies, 18 years above & no age limit are eligible to enter regardless your race and marital status. Overseas Malaysian are allowed but Oversea Winners must bear the shipping cost.



2. Paste this giveaway banner in your blog post and sidebar of your blog and both must link-back to this giveaway posting.









http://thehoneybunch.blogspot.com/2010/06/new-you-giveaway-by-thehoneybunch.html


(Link-back by the above url)




3. Please include all these sponsors by link-back in your blog post. Link-back means you highlight the Sponsor's Name in bold or colour & copy it's url in the link tools.So it's clickable and directly goes to sponsor's blog page.
  • Triple Colour Life (http://triplecolourlife.com)
  • Loving Minerals.com (http://www.lovingminerals.com)
  • Nabila House (http://www.nabilahouse.com)
  • Khazis Boutique (http://www.khazisboutique.com)
  • The Green Pocket (http://www.thegreenpocket.biz)
  • Zara Shoppe (http://zarashoppe.blogspot.com)
  • HoneyB (http://honeysquilling.wordpress.com)


4. Leave the URL of your participation's blog post in the comment box (vis-a-vis)of this giveaway posting. Only ONE ENTRY is accepted.



5. All winners must blog about your winning and refer with link-back to the sponsor's site or blogshop. 





Anda buleh dapat bonus points! Bagaimana?

* Option #1 :Jadi Follower theHoneyBunch's blog.


* Option #2 : Follow atau jadi Fan kepada blogshop sponsor2 giveaway ini (yey, termasuk khazisboutique,ya!)


* Option #3 : Sebarkan giveaway ini via FB/twitter anda. 



Note : Bagi anda yang melakukan option2 di atas untuk mendapat bonus, syabas! Tapi pastikan anda email kepada Hanz butir-butir perlakuan (?) anda itu ye. hehe. maknanya, beritahu Hanz yang anda sudah lakukan option tersebut, beserta akaun FB/twitter anda untuk pengesahan. EMAIL ONLY tothehoneybunch at gmail dot com. Ini adalah cara untuk membantu juri membuat pilihan jika ada lebih dari seorng peserta yang layak menang. :)


Sekian

Ok, disebabkan khazisboutique x dpt join contest ni sbb sponsor xleh join T_T, so sape dh menang sila roger2 and blanje ek. :)
Selamat mencuba, n selamat berjaya!!!

Keputusan Contest kedua KhazisBoutique

Salam semua :)

Sekarang sampailah masanya untuk saya umumkan senarai pemenang contest kedua khazisboutique!

Tarik nafasssss...^_^

Pemenang Utama.

Ok pemenang utama dipilih berdasarkan kreativiti (selain memenuhi syarat penyertaan).
Daripada 51 peserta, 3 peserta telah layak ke pusingan akhir.

Finalist pertama: Peserta ke-24 : bunga
Kreativiti : gaya penceritaan. Saya sukakan cara beliau menggunakan perkataan 'merah' dlm entry beliau, menceritakan kisah2 menarik dalam hidup beliau ketika kecil. Juga usaha beliau menukar lirik lagu menjadi lagu yang mungkin satu hari nanti buleh saya jadikan lagu tema khazisboutique. hehe.

Finalist kedua: Peserta ke-29 : kak nida
Kreativiti: penggunaan bahasa. Jika dibaca entry beliau, memang penuh dgn bunga-bunga bahasa yang bukan mudah untuk dikarang. Pantun, sajak, gurindam, semua ada. Di sini saya lihat beliau sangat bersungguh-sungguh mengarangnya dan beliau berjaya membuktikan betapa obsesnya beliau terhadap warna ungu.

Finalist ketiga: Peserta ke-41 : sheela faizura
Kreativiti: penggunaan video. Beliau satu-satunya peserta yang menggunakan video untuk menceritakan tentang warna kegemaran beliau. Dan seperti yang kita sedia maklum, bukan mudah untuk merakam dan menyiapkan sesebuah video, tambahan pula bila melibatkan pertukaran baju berkali-kali.

3 hari 3 malam saya fikirkan cara untuk tentukan pemenang, dan saya berpendapat, ketiga-tiganya layak untuk memenangi hadiah utama, ketiga-tiga kreativitinya pada point yang berbeza, sangat sukar untuk saya tentukan yang mana lebih baik. jadi akhirnya saya putuskan utk memilih salah seorang dari 3 peserta akhir, dengan meminta bantuan random.org.

bunga : no. 1
kak nida : no. 2
sheela : no. 3

dan pemenangnya ialahhhhh

kak nida!!!

tahinah kak! Akak memenangi RM100 dan 1 item pilihan dari khazisboutique (selain baju kurung). Akak tolong emailkan nombor akaun dan alamat, dan paling penting, item pilihan ke info@khazisboutique.com ye.

pada bunga dan sheela, jangan risau, anda bakal memenangi hadiah misteri setiap seorang kerana telah berjaya melangkah ke peringkat akhir ^_^ Diminta bunga dan sheela utk emailkan ke info@khazisboutique.com alamat anda ye.

2 Pemenang Bertuah

Pemenang bakal memenangi RM50 dan 1 item pilihan (selain baju kurung).
drum rollss....


lucky contestant no. 1 : 27
siapa 27? kak adda!!!!


nampaknya tiupan hikmat akak berjaya. hehe


ok lucky contestant number 2


siapa no. 18??
pearls!!! kak, akak dah menang!! :)

Pesanan buat kak adda dan pearls, sila emailkan ke info@khazisboutique.com..

  1. nombor akaun (kalo buleh maybank ye)
  2. alamat untuk dihantar hadiah
  3. item pilihan <--penting

Perhatian buat semua pemenang, email saya perkara-perkara yang saya minta tadi SEBELUM 12 MALAM INI ye. :) saya nak bungkus2 semua, jadi by monday, semua dh dipos dan dibank-in. :)

Buat SEMUA peserta contest kedua kami

terima kasih kalian. Membaca entry2 kalian membuatkan saya lebih bersemangat untuk memajukan diri. Semua telah memberikan yang terbaik, cuma mungkin bukan rezeki anda kali ini. Jangan risau, kami akan terus menganjurkan contest2 menarik pada bulan2 yang seterusnya.

Bulan depan? Untuk bulan ini dan bulan depan, anda mempunyai peluang untuk memenangi voucher sehingga RM45 setiap seorang. Voucher bermaksud, pemenang diberi kebebasan memilih mana-mana item yang dijual di khazisboutique yang berharga RM45 ke bawah. :) Contest kali ini dianjurkan oleh theHoneyBunch dan khazisboutique bekerjasama menyediakan hadiah2nya. Banyak lagi hadiah lain, lebih ramai pemenang, jadi anda mempunyai lebih banyak peluang! Nanti saya terangkan dalam entry yang seterusnya ye. :)

ok, pening baca entry ini? hehe, saya akan senaraikan nama-nama pemenang di ruangan 'wilda's note'. till then, teruskan bersama khazisboutique!!

daaa ^_^

Jun 11, 2010

Buat kalian yang meminta untuk melanjutkan tempoh contest

tadaaa..
sila baca notes di sebelah kiri ye
<-----

Saya lanjutkan sehingga 20hb ini.
^_^.

Selepas ini tidak akan ada apa2 perubahan lagi. Muktamad! hehe

Kalian, best of luck!!

Jun 5, 2010

Jun 3, 2010

Purple Cardigan + Black chiffon inner + Dotted inner (KF05) ::RM40:: NOT AVAILABLE






Product Information 

Material: Cotton+Chiffon
elastic: high
Belt: no
inner lining: yes
other accessories: no
Origion: China


Size:
outer:lenth: 62cm
shoulder width: 36cm
sleeve length: 58cm
Bust: 85cm~96cm
Sleeve Muscle: 36cm
Cuffs: 22cm
Hem Width: 92cm
middle:lenth: 73cm
Bust: 86cm~102cm
Hem Width: 125cm
inner:lenth: 55cm(without sling)
lenth of sling: 56cm
Bust: 72cm~85cm
Hem Width: 86cm


SMS 'KF05' and send to 0125025244 to purchase via sms!

sertai contest kedua kami dan menangi hadiah-hadiah menarik!

Jun 2, 2010